Rehouse projekt Niwa nominerat till Årets Miljöbyggnad


Från bygglov till färdiga bostäder på under 10 månader
I augusti 2021 beviljades bygglov för Niwa. Projektet byggstartade i september samma år och stod klart för visning till bomässan H22, Helsingborg i juni 2022. Rehouse är en del av SIBS Group och arbetar därigenom i en framstående industrialiserad process och högteknologisk plattform. Det möjliggjorde att vi på mindre än ett år omvandlade industrimark i centralt läge till inflyttningsklara hyreslägenheter i ett vackert hus beläget intill projektets japanska trädgård.

”Det är fantastiskt att se vilket värde Niwa tillför i området. Rehouse uppför högkvalitativa bostäder där behovet är som störst. På månader, i stället för år, färdigställs våra projekt. Från husets entré till bostädernas detaljer följer vackra naturmaterial och stora fönster med generöst ljusinsläpp, allt till en rimlig hyra. Vi har lyckats kombinera högkvalitativa bostäder med kort byggtid till hyror som folk har råd med” säger Per Bohlin, VD Rehouse.

Vår tekniska plattform gör det möjligt att demontera, transportera och återbygga huset på ny plats, därför kunde Niwa uppföras på tillfälligt bygglov och därmed bli Sveriges första flyttbara bostadshus på tillfälligt bygglov. När det går ut efter max 15 år kan huset alltså flyttas. Om detaljplanen sedan tillåter permanenta bostäder kan huset stå kvar eftersom Rehouse uppfyller alla krav som ställs på permanent byggande.

Miljöcertifierat enligt Miljöbyggnad silver och designat för cirkularitet
Rehouse Niwa är certifierat enligt Miljöbyggnad Silver vilket är en viktig del i att visa att det går att bygga hållbara, vackra bostäder på kort tid. Energieffektiviteten uppnås genom bra isolering, bra fönster, FTX-ventilation och solceller på taket. Dessutom är de flyttbara modulerna designade för cirkularitet och för att återbrukas.

Nu är Niwa nominerat till utmärkelsen Årets miljöbyggnad som delas ut årligen av Sweden Green Building Council för att premiera och uppmärksamma projekt och personer som på bästa sätt bidragit till ett hållbart samhällsbyggande.

”Vi är mycket stolta över nomineringen och gläds åt den bekräftelse det innebär för oss i vårt arbete att möjliggöra byggnation av hållbara, högkvalitativa lägenheter, snabbt och effektivt.” säger Jon Mellqvist, Hållbarhetschef SIBS.

Sveaviken Bostad och Slättö äger gemensamt projektet Niwa. Sveaviken, som är en del av SIBS Group, förvaltar projektet. Niwa omfattar totalt 78 lägenheter varav det första huset om 39 lägenheter är färdigställt. Bostäderna är fördelade på 4-6 våningar.

Den 27 oktober får vi veta om Rehouse projekt Niwa vunnit priset.
Läs mer om Niwa på rehouse.se.Kontaktinformation

Jon Mellqvist 
Hållbarhetschef, SIBS
jm@sibs.se
+46 70 -229 75 99

Per Bohlin
VD, Rehouse 
pb@sibs.se

+46 70-881 48 23Om Rehouse
Rehouse CC AB är ett helägt dotterbolag till SIBS AB (publ) och verkar inom bostadsutveckling och egen fastighetsförvaltning. Rehouse erbjuder attraktiva cirkulära bostäder och kan genom sitt typhuskoncept snabbt erbjuda bostäder på tillfälliga och permanenta bygglov.


Om SIBS
SIBS AB är en innovativ byggkoncern grundad 2016 för att tillgängliggöra vackra, trivsamma och prisvärda hem för de många människorna. Genom ett digitalt och skalbart byggsystem bygger vi bostäder och områden med plats för alla. SIBS har hela den integrerade värdekedjan för fastighetsutveckling inom koncernen – från projektering i eget byggsystem och industriell produktion i egen fabrik, till långsiktig förvaltning av färdiga bostadshus. Med hjälp av digitalisering och teknik sätter vi en ny standard i byggbranschen. Vi har färdigställt och förvaltar omkring 1 300 bostäder, med en byggrättsportfölj om närmare 12 000 lägenheter. SIBS obligation är noterad på Nasdaq Stockholm. Läs mer på www.sibs.se.