Per Bohlin tar plats som VD för SIBS nya affärsområde Rehouse

Rehouse, ett nylanserat bolag inom SIBS Group, välkomnar Per Bohlin som VD. Bohlin kommer närmast från Boklok Norge. Bolaget har nyligen färdigställt sitt första projekt Niwa i Helsingborg och planerar att ta sitt koncept för högkvalitativa bostadshus på tidsbegränsade bygglov till fler svenska kommuner.

”Med Per vid rodret för Rehouse får vi en nytänkande ledare med förmåga att ta vårt beprövade koncept med modulärt bostadsbyggande på tidsbegränsade bygglov till fler platser. Det är oerhört glädjande att Per, med sin branschkunskap, erfarenhet och engagemang, vill vara med på vår resa för att hitta nya lösningar på bostadsmarknaden.”, säger Erik Thomaeus, vd för SIBS AB.

Rehouse har genom sitt första projekt, Niwa i Helsingborg, visat att det är möjligt att bygga vackra, trivsamma och prisvärda hyresrätter på tidsbegränsade bygglov. Efter att ha färdigställt sitt första bostadshus lanseras nu Rehouse brett som en del av SIBS Group, där bland annat varumärket Sveaviken Bostad sedan tidigare ingår. Genom tillgång till SIBS värdekedja som integrerar automatiserad projektering med industriell produktion i fabrik till egen förvaltning kan Rehouse bygga snabbt, kostnadseffektivt och med hög kvalitet. Bostäderna är konstruerade på ett hållbart sätt vilket innebär att det kan byggas upp, plockas ner och förflyttas – för att säkerställa att det alltid finns bostäder där behovet är som störst.

”SIBS och Rehouse erbjuder något över det vanliga och kommer bli en utmanare i branschen. Genom att använda SIBS flexibla byggsystem kan vi erbjuda högkvalitativa hyresbostäder med god design och hög kvalitet. Jag ser fram emot att ta konceptet Rehouse till fler kommuner som har behov av att snabbt få tillgång till nya trivsamma bostäder.” säger Per Bohlin, nytillträdd vd för Rehouse.

Per Bohlin kommer närmast från en ledningsfunktion i BoKlok i Norge med ansvar för projektgenomförande på den norska marknaden. Han har tidigare haft ett flertal roller inom Skanska, bland annat som affärs- och marknadschef för Skanska Sveriges husregioner i Stockholm.

Om SIBS

SIBS AB är ett svenskt innovationsbolag grundat 2016 för att tillgängliggöra vackra, trivsamma och prisvärda hem för de många människorna. Med ett byggsystem som integrerar automatiserad projektering med industriell produktion i fabrik, driver vi utvecklingen av morgondagens byggindustri – där byggprojekt kostar mindre, går snabbare och är mer pålitliga. 

Inom SIBS Group samlar vi hela värdekedjan inom fastighetsutveckling, från projektering via produktion i egen fabrik till långsiktig förvaltning. Vi har hittills färdigställt och förvaltar över 1 200 bostäder, med en byggrättsportfölj om cirka 11 500 lägenheter. SIBS obligation är noterad på Nasdaq Stockholm. Läs mer på www.sibs.se.

Kontaktinformation
Erik Thomaeus
CEO, SIBS AB
et@sibs.se
+46 70-755 78 98