SIBS grundare Erik Thomaeus och Pär Thomaeus finalister i EY Entrepreneur Of The Year 2022

Bröderna Erik och Pär Thomaeus föddes till problemlösare. Deras pappa är entreprenör och under uppväxten fick syskonen hjälpa till med diverse sysslor i familjeföretaget. Brödernas eget företag SIBS (Scandinavian Industrial Building System) föddes ur idén om att revolutionera byggbranschen.

”Vi är väldigt glada över nomineringen som erhållits under tuff konkurrens från många skickliga entreprenörer. Det är en bekräftelse på att vår drivkraft att förändra byggbranschen till det bättre givit resultat” säger Pär Thomaeus.

Starten för SIBS blev köpet av en kommersiell fastighet med tillhörande byggrätt. När de tog in offerter för att bygga ett hyreshus fick de dåligt gensvar och otydlig information. Det resulterade i stor osäkerhet i allt från tidsplan till slutkostnad. Bröderna tänkte att ”detta måste gå att göra på ett bättre sätt”. De satte sig in i branschen och insåg att teknikhöjden varit oförändrad under många år. Lösningen blev ett digitalt och skalbart byggsystem.

Inom SIBS ryms hela värdekedjan för fastighetsutveckling – från projektering i det egna byggsystemet och industriell produktion i egen fabrik, till långsiktig förvaltning av färdiga bostadshus.

"Tillsammans med våra fantastiska medarbetare driver vi utvecklingen av morgondagens byggindustri där byggprojekt kostar mindre, går snabbare och är mer pålitliga” säger Erik Thomaeus.

Erik är CEO för SIBS Group och Pär är CEO för Sveaviken Bostad, ett helägt dotterbolag till SIBS som verkar inom bostadsutveckling och egen fastighetsförvaltning.

Om EY Entrepreneur Of The Year
EY Entrepreneur Of The Year är en av världens främsta utmärkelser för entreprenörer. Tävlingen genomförs på regional, nationell och internationell nivå i fler än 140 städer i fler än 60 länder. De regionala tävlingarna i Sverige sker i sex olika regioner och finalen för Region Stockholm äger rum den 25 november 2022. Vinnarna går sedan vidare till nationell final i Stockholms stadshus den 9 februari 2023. En oberoende jury bedömer entreprenörerna efter kriterierna inflytande, entreprenörsanda, syfte och tillväxt.

Vid de regionala finalerna och vid den nationella finalen i Sverige utses även vinnare i kategorierna Årets kvinnliga stjärnskott, Årets manliga stjärnskott och Bästa internationella tillväxt.


Kontaktinformation

Erik Thomaeus
CEO, SIBS
et@sibs.se
+46 70-755 78 98
Pär Thomaeus
CEO, Sveaviken Bostad
pt@sveavikenbostad.se
+46 70-781 58 31

 

SIBS AB är en innovativ byggkoncern grundad 2016 för att tillgängliggöra vackra, trivsamma och prisvärda hem för de många människorna. Genom ett digitalt och skalbart byggsystem bygger vi bostäder och områden med plats för alla. SIBS har hela den integrerade värdekedjan för fastighetsutveckling inom koncernen – från projektering i eget byggsystem och industriell produktion i egen fabrik, till långsiktig förvaltning av färdiga bostadshus. Med hjälp av digitalisering och teknik sätter vi en ny standard i byggbranschen. Vi har färdigställt och förvaltar omkring 1 300 bostäder, med en byggrättsportfölj om närmare 12 000 bostäder. SIBS obligation är noterad på Nasdaq Stockholm. Läs mer på www.sibs.se.